27100, м. Новоукраїнка, вул. Соборна, 59   e-mail: inbox1@nu.kr-admin.gov.ua
Про адміністраціюПро район Економіка Сільське господарство Соціальна сфера Контакти
 

Адміністративні послуги

Нормативно-правові акти

Звернення громадян

Центр надання адміністративних послуг

Регуляторна політика

Державні закупівлі

Фінанси

Консультації з громадськістю

Доступ до публічної інформації

Запобігання проявам корупції

Громадська рада

Реагування на критику

Будівництво, архітектура та житлово-комунальне господарство

Інформація для виборців

Архів

Територіальні органи міністерств та відомств

Органи місцевого самоврядування

Військовозобов'язаним

Європейський вибір

Запрошуємо до обговорення

 
Головна

СЕЗОН ОЗДОРОВЛЕННЯ: ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЇ

ТА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ

З настанням літа зростає ризик захворювання на гострі кишкові інфекції. Щоб не зіпсувати відпочинок собі та своїм близьким необхідно пам’ятати про небезпеку захворіти на гострі кишкові інфекції.

З метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь  рекомендовано:

  • не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченим терміном споживання;

  • зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;

  • не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

  • не вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини. При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском;

  • не готувати  страви  із запасом, приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку;

  • зберігання приготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин;

  • при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми - обдати окропом;

  • не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання);

  • не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води тощо);

  • для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану; при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і проварена; для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води;

  • перед приготуванням їжі та перед її вживанням завжди мити руки з милом;

  • обов'язково мити руки після відвідування туалетів;

  • при відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни; дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти;

  • для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами (в Новоукраїнському районі немає дозволених пляжів та місць для купання);

  • у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.

Самолікування небезпечне!

 

Управління Держпродспоживслужби в Новоукраїнському районі

Толерантне ставлення до людей з інвалідністю